fredag 27 mars 2009

Men kom igen Bore!

Nu får det snart ge sig! Vädret alltså. Visst ska det bli över 10°C nästa vecka, men måste man börja förespråka ökade CO2-utsläpp bara för att man inte vill ha snöfall sista veckan i mars? Aprilväder finns väl etablerade och beskrivna, men detta är en månad för tidigt. Det är säsong för snödroppar och vintergäck nu - inte snöflingor och isande snålblåst.
Jag borde som småbarnsförälder jubla och tänka att "nu kan ju barnen vara ute i snön hela helgen och åka skidor och slänga sig med dödsförakt utför pulkabackarna", men jag vet ju att all snö inom en halv dag kommer att förvandlas till...just det, dynga. Så istället för härliga uteaktiviteter i morgon så kommer vi istället att dra oss för att ens släppa barnen utanför dörren. Vi har ju vetskapen att de i så fall kommer att komma in täckta i geggamoja, och utan grovkök för att spola av overaller och regnställ så känns det inte ok efter en slitsam arbetsvecka. Trött och tråkig pappa kanske, men jag skyller på "snöfall i mars, argh".
Tilltron sätt därför uteslutande till nästa veckas väder så att sonen nästa helg istället kan hjälpa till att måla räcket på altanen. Perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar