måndag 14 juni 2010

Våningssäng!

Jag håller på att bygga en säng till våra barn. Den är inte färdig ännu, men stommen är på plats. Nästa steg är att sätta upp "väggarna" som kommer att bestå av pärlspont, både på insidan och på utsidan. När den är klar kommer den att vara "inbyggd i väggen". Skönt att inte bara använda huvudet dagarna i ända.
I går var det slagsmål mellan syskonen om vem som skulle sova där uppe. Eftersom jag varken är klar med stegen eller sängräcket så får naturligtvis ingen sova i överslafen ännu. Det beskedet mottogs dock varken med munterhet eller tro på vad jag sa. Vi vet inte hur vi ska lösa frågan om vem som ska sova överst. Hur gör man? Hur vi än gör så känns det som att någon går som förlorare ur striden. Ska de köra varannan vecka? Eller? Hjälp!

2 kommentarer:

  1. Super fin säng! Jag vill bygga en likadan men med 120cm sängar. är det möjligt? Isf har du några tips till en icke så händig filur. / Jonna

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Jonna! Jag byggde in 90 cm sängar eftersom det var det som fick plats mellan väggen och fönstret, men det skulle vara samma sak att bygga den 120 cm istället. På bilden är det endast ramen som är klar. Den nedre sängen blir helt inbyggd, d v s omöjlig att ta ur, medan den övre använde jag mig av en vikbar stålfjädermadrass (fr IKEA) som jag la på ribbor (också fr IKEA). Man skulle kunna göra samma sak där nere, men jag valde att bygga in en säng på ben. Kanske osmart, men men...
      Det krävs nog lite händighet trots allt. Ramen var nästan det svåraste eftersom den måste vara helt rak för att passas båda sängarna. Sedan är det egentligen "bara" att klä hela med pärlspont (inne och ute), samt såga till kantfoder till öppningarna så att det ser ut som tavlor/dörröppningar. En kapmaskin underlättade rejält för att få skarpa 45°-vinklar i hörnen. Bilder på den klara sängen finns ju längre fram i bloggen. Lycka till!

      Radera