söndag 20 december 2009

Nabo loco

Jag förundras över personer som flyttat till hus och sedan omgående börjar klaga på sina grannar. Tyvärr är grannar inte något man kan välja utan man få ta dem som man få givet. Vi umgås inte med alla våra grannar. Långt ifrån. Ett par är trevliga, ett par är riktigt trevliga, men de flesta är sådana man säger hej till och undrar om det inte kommer regn snart; det hade varit bra för gräsmattan. Men så har vi en granne...och nu klagar jag inte, jag är mest förundrad och lite skärrad...men han är besatt av att hålla sin uppfart fri från snö. Från det att första snöflingan faller på hösten till dess att den sista försvinner på vårkanten så skottar och borstar han sin lilla löjliga uppfart så att man i princip kan äta ifrån den. Detta gör han inte en eller par gånger på dagen utan hela tiden. Det är inte friskt.
När TV-teamet kommer hit någon gång i framtiden och ställer frågan "Kunde du någonsin misstänka det som pågick i källaren hos din granne; fanns det något som inte verkade normalt eller inte stämma?", så kommer jag nog att behöva svara jakade på den frågan. (fotot är från kl 07:30 en helt vanlig söndag i december)
Tillägg: Det har nu snöat hela dagen och grannen har varit ute tio gånger och rensat uppfarten på alla spår av snö. Nu har fokus gått över till gatan som han renskrapar 25 meter innan och efter sin egen tomt. Nabo loco!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar