onsdag 2 december 2009

Lövlämpning



Så...då var det åter dags att samla in och slänga de trettioelva miljarder löv som varje år faller från vår gigantiska gamla-sparbankens-loggan-ek. När vi flyttade in i huset för precis tre år sedan så målade vi upp en romantisk bild hur vi påföljande år skulle stå och räfsa tillsammans i höstsolen medan barnen hoppandes i lövhögarna skulle skratta och glädjas över lyckan att ha en egen drömek på tomten. Nu blev det inte riktigt så. Det som skulle bli några högar på en halv eftermiddag, blev plötsligt sextio svarta sopsäckar som skulle samlas ihop. Det tog oss tre hela helger att få ihop allt. Till och med efter införskaffandet av en lövblås/-sug-/-kvarn så blev det ändå över tjugo säckar med lövflis att transportera till kompostanläggningen. Inte sååå romantiskt längre.
I år hade vi fantastisk tur! Lagom till att alla löven fallit från trädet och inte en fläck av gräsmattan var synlig, så kom det en läglig höststorm och trollade bort nästan alla löv. De blåste inte bara ut på gatan, utan långt iväg. Jag vet faktiskt inte riktigt var de landade till slut. Borta från vår tomt var de i alla fall. Det enda som i princip var kvar var lite längst bort på ena kanten.
Med det lilla kvar så struntade vi säckar utan hyrde ett släp istället där vi öste upp allt direkt. Det "lilla" som var kvar fyllde det täckta släpet till bredden! Jag och barnen åkte till komposten och lämpade av allt. De tyckte det var en fantastisk upplevelse - det var löv upp till öronen på dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar