lördag 10 januari 2009

Hot 'n wet


Fyra dagar efter ankomst har det trådlösa nätverket på vårt B&B äntligen visat livstecken igen.
Flygningen gick över förväntan faktiskt - i alla fall om man lägger in i beräkningen att vi hade två småttingar med oss. Inte mycket skumpadrickande alltså, mer konstant damage control. I Frankfurt lyfte flyget en timme sent p g a att drivorna med is som hängde från vingarna var tvungna att avlägsnas. Det var tydligen viktigare än att vi skulle komma fram i tid! Max var i a f överförtjust när kranbilen dränkte in planet i glykol så att det rök och fräste.
Sen väl på planet somnade Max mitt i en tugga delikat pasta och sov gott och väl hela resan. Guldstjärna. Ida däremot valde att vrida och vända på sig i princip hela natten. Klockan 04:15 fick jag henne äntligen att somna i famnen och vi kunde alla få tre timmars sömn innan de tände kabinen för frukost. Zzzzz.
Så väl framme i Jo'burg var vi inte bara en timme sena utan även obeskrivligt trötta. Dock hade vi inte tid att bry oss så mycket om det då eftersom vårt inrikesflyg som skulle ta oss till slutdestinationen Durban inte skulle vänta på oss om vi kom sent till check-in. Vi lyckades dock ta oss igenom passkontroll, tull och tvärs genom flygplatsen och checka in med goda 10 minuters marginal. Tredje flyget på mindre än ett dygn kändes bekant för barnen. De hade redan börjat undra om vi inte skulle göra andra saker än att flyga på semestern.
Vår vän Dave hämtade oss på flygplatsen och medan bilmotorn kämpade sig upp för backarna mot Bothas Hill så undrade Max om vi inte skulle vara framme i Sydafrika snart. Vi var lite frågande men förklarade att vi faktiskt var framme nu och att faktumet att det var 35 grader varmt borde vara bevis nog, varpå han snabbt klokt frågade "Men var är lejonen då?". Vad svarar man på det?
De senaste dagarna har vi badat vid poolen, hängt med våra vänner, haft en liten braai, kört på några turer för att lära oss hitta och öva på vänstertrafik, och bara njutit av att det är mellan 26-35 grader här (20-24 på kvällen).
En liten kort sak till bara - igår var det enormt tryckande väder. Så sent på kvällen rullade in det värsta åskväder jag varit med om sedan det i Vejby i mitten av 80-talet. I över en timme var det som ett raketanfall här. Regnet vräkte ner och en gång slog det ner precis i närheten då BLIXT-PANG kom precis samtidigt. Min kära fru krossade nästan min hand så hårt hon kramade den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar