onsdag 14 januari 2009

Lesotho and the bergs

Efter en ganska medioker middagsupplevelse i Sani Pass Hotel så gav vi oss iväg på en äventyrlig resa upp i bergen mot Lesotho. En och en halv timmes bilresa senare där 4-hjulsdriften verkligen fick visa vad den gick för, så kom vi äntligen upp för det sista krönet, betalade 8 rand för 'road fund' och satte oss på Afrikas högsta pub. Två kalla öl senare och en mycket bra lunch så begav vi oss åter ner till Sydafrika med vår Mitsubishi Colt.
Trots att 'vägen' var hur bumpig som helst och barnens huvud kastades från sida till sida under halvannan timmes tid, så lyckades båda barnen faktiskt att sova under större delen. Helt galet - med skönt för oss lite äldre i bilen.
När vi väl kom ner till den lite flackare landsbygden körde vi - uppspelta av att vi lyckats bestiga ett berg med bilen - en back-road till motorvägen. Halvvägs in ångrade vi oss faktiskt p g a vägens extremt dåliga standard. Ok att det var en grusväg, men storleken på 'gruset' var 5-10 cm. Trötta av allt skumpande fick vi dock en nytändning när plötsligt en apflock (babianer) kom springandes över ängarna och vägen. Helt galet. Det kändes verkligen att vi var i Afrika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar